NAISTEJUTUD Hea seksi suur saladus: kui sa ei tunne naudingut, siis...

Copy

«Hetki, kus ma ei koge naudingut, on olnud väga tihti,» tunnistab Heidi Hanso. Tema!? Selline tundlik, tuline ja seksikas naine? Jaa!

Taavi Püüa kinnitab, et mehedki ei pääse sellest: «Kui jään kinni mõistusesse, siis naudingu kogemine on keeruline.»

Miks me mõnikord ei suuda nautida? Põhjused on sarnased ja lahendused uskumatult lihtsad! Kuid me ei oska neid kasutada. Ära süüdista ennast ega partnerit – loe edasi ja luba endale naudinguid, mida seni veel kogenud pole.

Oo, kui paganama tuttav tunne see on! Oled koos kallimaga, keda armastad, teed sama asja, mida eile väga nautisid ja korraga taipad – ma ei tunne mitte midagi. Või siis näed, et kallim pole kohal. Mis me siis tavaliselt teeme? Stimuleerime rohkem! Ja see on suur viga.

Selles loos saad:

  • põhjalikud kirjeldused, kuidas naudingut mitmekordistada
  • põhjalikud kirjeldused, kuidas pingeid vabastada
  • kuidas on seotud aeglus ja tundlikkus?
  • mis toimub salapärasel tantrafestivalil?
  • miks seks avalikus ruumis tegelikult üldse keelatud on?
  • millise vastuvõtu saab iga festivalile saabunu?
  • mida see mehele näitab kui naine voodis nutab?
  • mitu imelist praktikat, mis mõjuvad suhtele tervendavalt
  • kuula kindlasti ära terve saade - vestlus ja lugu on erinevad, need täiendavad teineteist!

Kui tundsid end ära, siis ära süüdista ennast. Me kõik teeme seda, kui ei tea paremaid lahendusi. Õnneks on need olemas. Teed naudingute juurde juhatavad kaks teadlikku suhet nautivat kirglikku armastajat Heidi Hanso ja Taavi Püüa. Jagame ka värskeid muljeid Tantrafestivalist, kus toimuv on sootuks erinev liikvel olevatest legendidest. Saade on salvestatud Saaremaal stuudios Helikombinaat. Nii et kui kusagil on mõni eriti põnev saateidee ootel, siis tuleb Naistejutud ka teile külla, et see idee kuulajateni tuua!

Taavi, stuudioperenaise Liisi tütreke Eeta, Kristinka ja Heidi salvestamas «Naistejuttude» uut saadet Saaremaa Helikombinaadis.
Taavi, stuudioperenaise Liisi tütreke Eeta, Kristinka ja Heidi salvestamas «Naistejuttude» uut saadet Saaremaa Helikombinaadis. Foto: Liis Ingalt, Helikombinaat

Hea seksi suur saladus – tempo

«Kui sa ei tunne naudingut, siis aeglusta,» soovitab tantraõpetaja Shashi Solluna. Justnimelt – tee aeglasemalt, hellemalt, õrnemalt. Keha tundlikkus mitmekordistub hella puudutuse toel ja nauding samuti. Aga mida enamik meist sel hetkel teeb? Selle asemel, et aeglustda, me kiirendame, survestame, võimendame, hakkame pressima. Sel viisil sidet endaga ei loo ja nautimise võime läheb aina enam lukku. Jah, nii saab erutuse või orgasmi «välja pressida», aga tõeliselt nautida me seda ei suuda. Kui tundlikkus ei tule kaasa, siis on sageli lihtsalt vaja aega. 

Heidi ja Taavi kinnitavad, et aeglustamine tõepoolest toimib. «Kui aeglustad, siis puudutus muutub aina õrnemaks,» kirjeldab Taavi. «Kuni kõik muutub täiesti energeetiliseks.»

«Kui me võtame vahekorra, siis aeglustamine on seal ka täielik võti, aga mitte ainult,» lisab Heidi. «Mine näiteks teetseremooniale, joo aegluses see tee ja märka, kuidas terve maailma värvid su ümber muutuvad. See aeglustamine on nii sisuline, nii oluline, see puudutab elus kõiki aspekte. Iga liigutuse sisse tuleb teadlikkus, sa ei tee mitte midagi niisama.» Tantra üleseksualiseerimine on suur viga ja eksitus – see on elamise tarkus. «Tantra on kestev elamine avatud südame ruumis. Oled hoopis suuremas kohalolus ja märkamises ja seda igal pool.»

Ja ühtlasi tõuseb tundlikkus. Mõni ehk tahab vaielda, et mul pole siin aega jamada, siuh seks kirja ja tööga edasi. See on igaühe valik. Aga aeglustades ja päriselt kohale tulles on võimalik kogeda palju suuremaid orgasme, pikemalt ja rohkem. Naudingud ei kasva kahekordseks, need kasvavad piiritult. Ja igaüks suudab seda – ka sina! Sa oled väärt kogema taevalikke naudinguid ja sügavat armastus, see on inimõigus.

Heidi ja Taavi
Heidi ja Taavi Foto: Olavi Sõna

Imerohi – imetlemine

Kuid sama oluline on täie tähelepanuga asja juures olla. «Kuhu tähelepanu läheb, sinna ka energia voolab,» kinnitab Heidi. Kuid tuleb tähele panna, mis laadi tähelepanu sa annad. Kas oled kallima suhtes kontrolliv, kriitiline, hinnanguline? Selline tähelepanu hoopis tapab intiimsust. Aga milline tähelepanu on siis hea? 

«Mulle väga meeldib imetleda,» soovitab Taavi Püüa. «Milline kaunis kiisu mul siin on.» Imetle oma kallima silmi, puusakaart, mida iganes... ja oledki märkamatult hetkes, eemal mõttemürast.

Imetlemine ei ole hinnang. See ei lao koormat teise õlule: täpselt nii ilus nagu täna, pead sa olema igavesest ajast igavesti. Imetlemine tähendab, et ma võtan sind vastu sellena, kes sa päriselt oled, ma näen sinu ilu ilma hinnanguteta. Kui suhetes on probleeme, solvumisi ja kaugenemist, võib teadlik otsus oma kallimat imetlema hakata selle suhtega imet teha ja armastava ühenduse taasluua. 

Ja kallim tunneb imetlust silmapilk. «Pilguga võib Taavi mind täiesti pöördesse ajada, kui ta tahab,» kinnitab Heidi. Kuid oluline on täie tähelepanuga asja juures olla. «Kuhu tähelepanu läheb, sinna ka energia voolab,» kinnitab Heidi.

Naudingute võimendaja – lõdvestumine

Kolmas võtmetarkus on lõdvestumine. Tihti seksides pinge aina tõuseb ja tõuseb kuni plahvatab. Jah, ka see on viis lühiajalist vabanemist kogeda ja see on samuti omamoodi nauding. Aga selleks, et keha saaks sügavalt nautida, et süda saaks avaneda, et energia saaks kehas vabalt voolama hakata ning sind erakordsete orgasmideni kanda, on vaja esmalt lõdvestuda.

«See on muutnud minu maailma ja seda, kuidas me tegelikult omavahel voodis suhtleme,» räägib Taavi. «Tulla üha enam aeglusesse, kui keha lõdvestub vahekorras, mis siis tegelikult hakkab toimuma? Kui naudinguliseks võib minna mitte midagi tegemine, lihtsalt teineteise energiaväljas olemine. Seksuaalenergia on nagu ratsu, mis võib lihtsalt vehkat panna su alt. Lihtsalt tähele panna, et see on ja rahuneda selles: ma ei pea praegu ennast üle stimuleerima, ma ei pea jõudma lõpuni. Oluline on hetk, kus ma hoian armsamat oma käte vahel, vaatan talle silma ja luban temal ka lõdvestuda, tulla sellesse hetke. Ja kui keha kõik lihased lõdvestuvad, siis keha saab hakata nautima.» Pinge hoiab seda kinni.

Kel veel pole niisugust kogemust võib esmalt peljata, et erutus kukub lõdvestudes ära. Harju rahulikult ja juhtub vastupidine – keha muutub hästi erksaks, oled igas rakus kohal ja genitaalide asemel muutub orastiliseks kogu sinu keha. Seda suudab võrdselt nii naisekeha kui mehekeha.

Mida selleks vaja läheb? Lihtsalt ideed ja soovi proovida – meie käes on otsus aelgustada, meie kehad oskavad lõdvestuda ja meie meel oskab imetleda ja hetkes olla. Ja igaüks suudab seda – ka sina! Sa oled väärt kogema taevalikke naudinguid ja sügavat armastust, see on inimõigus.

Heidi Hanso ja Taavi Püüa suhetest on sündinud ilus, armastuseküllane järjejutt.
Heidi Hanso ja Taavi Püüa suhetest on sündinud ilus, armastuseküllane järjejutt. Foto: Kristina Herodes

Varasemaid osi Heidi-Taavi leegitseva armastuse järjeloost saad täiesti tasuta ja enda jaoks mugavast seadmest järele kuulata siit:

Saade sellest, kuidas Heidi Hanso leidis oma elu armastuse

Heidi ja Taavi ühine saade – mis on õnneliku suhte valem?

Miks on hea seksida enne tüli?

Naudingute pidurdajad

Seda juhtub meie kõigiga – vahel jääme kinni ja lihtsalt ei suuda nautida, kuigi tahaks! Seal aitab kõige paremini täielik ausus enda ja kaaslase suhtes, et saada aru, kus need pidurid ja põhjused tegelikult peituvad. Esimene kiht võib olla näha süüd teises – ära las end petta, see on kaitse. Sinu naudinguid kinni pitsitavad põhjused on sinus endas. «Järgemööda olen vaadanud, mis need pidurid seal taga on,» jagab Heidi väga avatult. «Kas mingi sisemine ebakindlus, mingi trauma varasemast hetkest, kellegi mõtlematult öeldud sõna, mis manifesteerub just sellel potentsiaalsel naudinguhetkel. Kui meil Taaviga on mingi pinge omavahel, siis minul on kindlasti palju raskem tulla naudingusse, aga see on muskel, mida saab treenida – jätta ebakõla väljapoole läheduse ruumi. Ja ka suutmatus eraldada argiprobleeme oma peas sellest naudinguolukorrast.» Aitavad kõik needsamad lihtsad, loomulikud asjad, mis varem kirjeldatud.

Aga inimene pole masin, et paned nupust käima ja nauding tuleb, kunagi ei tohi seda eeldada ega nõuda, ei iseendalt ega partnerilt! «Vahel ei aita mitte miski, päris ausalt,» tunnistab Heidi. «Ma pole mingi ära valgustunud inimene. Ja siis ma olengi selles vihas ka veel, et ei suuda seda naudingut parajasti kogeda või et seda ei võeta vastu...» Seda võib rahulikult võtta – maa peal ei kõnni ühtegi valgustunud tüüpi, mitmes kohas alles otsiv, ebatäiuslik ja inimlik olla ongi elu ilu. Aga on siiski üks imehea asi, mis aitab: «Need lõputud avatud vestlused partneriga, vaadates silma, soovitatavalt olles ka hellas embuses.»

Tunnetega ega mõtetega ei tasu võidelda – nii pöörame neile veel suuremat tähelepanu ja nad kasvavad veel suuremaks. Abi on julgusest need vastu võtta ja võimalusest neid turvaliselt jagada. Kui lubad mõttel olla ja lubad tal lahkuda, ongi tal kerge minna.

Taavi Püüa tunnistab, et ka tema on kogenud olukordi, kus ei suuda naudingut tunda ega lähedusse tulla. «Mina näen ainult mõistust,» selgitab mees. «Kohe, kui jään kinni mõistusesse, satun tihedasse, analüütilisse mõistuse sagedusse, siis naudingu kogemine on keeruline. Mõistus jutustab mingeid lugusid. Aga imetledes, seda üha teadlikumalt tehes loob see armastava ruumi selle inimesega. Ja ma kannan seda ruumi kogu aeg endas – järgmine kord, kui ma kohtan teda, siis see mõte on läinud, aga ruum on alles.» Teisalt imetluse puudus ja hinnangulisus on otseselt ruumi rikkujad. 

Hinnangulisus ei tule sellest, et teine teeb valesti. See tuleb hirmust, et ma ise teen valesti.

Hinnangulisus ei tule sellest, et teine teeb valesti. See tuleb hirmust, et ma ise teen valesti. Kui sa endale andestad ja ütled endale: «Ma võin teha valesti, ma võin eksida,» siis sa enam ei näe teisi inimesi, kes teevad valesti. Endale andestamine on võti.

«Naistejuttude» saates räägivad kirglikult ja siiralt oma õnnelikust suhtest Heidi Hanso ja Taavi Püüa. Pilt on tehtud eelmisel kohtumisel.
«Naistejuttude» saates räägivad kirglikult ja siiralt oma õnnelikust suhtest Heidi Hanso ja Taavi Püüa. Pilt on tehtud eelmisel kohtumisel. Foto: Kristin Pajuste

Loo armastusele ruum

Naudingutel ja armastusel aitab õitseda ka see, kui lood selle jaoks teadlikult ruumi. See tähendab aja võtmist, kallimale pühendumist, aga ka atmosfääri – mahe valgus, kaunis muusika, kõigi segajate (telefonid, ekraanid, töömõtted) kõrvaldamist. Üks imeline muusik ja suur õpetaja, kelle looming lähedust toetab, on Adrian Atma, kes astus artistina üles ka Tantrafestivalil. «Väga soovitan kuulata,» sõnab Heidi. Kuula Adrian Atma muusikat siin:

Ruumi luues jälgi ka, et teil oleks soe. Lihtne, aga tähtis asi – soe avab meid, külm sulgeb, hoiab pinget, ei lase lõdvestuda ega nautida. Naudingute ruumi loob ka julgus ennast ise kihthaaval vabastada ootuste ja müüride koormast. Kõige suurem pidurdaja on hirm: mida teised arvavad? Armas inimene, sel pole mingit tähtsust. Igaüks elab oma elu ja see, et täna siin ühes ruumis kohtusite – väga tore, et see juhtus. Aga teise arvamus ei maksa sinu elus grammigi. Oluline on see, mida sina ise tunned. 

Heidi lisab humoorikalt, et sügavate kontaktide leidmiseks ja loomiseks on tantrafestival tegelikult väga hea koht. Miks? Keegi ei teeskle ega peida end maskide taha. Meelemürgid on keelatud, isegi meiki enamasti keegi ei kanna. «Need inimesed seal on puhtad nii vaimselt, füüsiliselt kui energeetiliselt, ei ole mingeid alkomaske. Sa näed inimest sellisel moel, nagu sa näeksid võib-olla kümnendal kohtingul, maskid on kohe maas! Mind nii kõnetas see mõte.» Kuid kohtumiste kõrval on see hea koht õppida julgelt ja selgelt kehtestama ka enda piire – kõik inimesed sulle ei sobi ja see on koht öelda: ei! Lähenemise peatamiseks on olemas selged žestid ja soovimatu füüsilise tähelepanu peatamiseks on olemas hellad viisid, mis teist ei solva – nendest kuuled pikemalt saates.

«Olla oma piiridega väga hästi kursis ja osata neid seada – seda võiks iga inimene osata,» arvab Heidi. «See teeb elu nii palju lihtsamaks!»

Heidi ja Taavi soovitavad

Slow Sex
Slow Sex Foto: Amazon

Slow Sex

Diana Richardson 

Väga selge, sügav ja samas praktiline raamat paaridele, mis aitab seksuaalsust avardada ning kõrgemaid ning sügavamaid naudinguid jagada.

Kui kiire, kuum ja orgasmist ajendatud seks võib pakkuda hetkelist rahulolu, siis pikemas perspektiivis võib see muutuda igavaks ja masinlikuks, mistõttu paljud kauem koos olnud paarid kaotavad seksi vastu huvi ja ei võta enam aega füüsiliseks läheduseks. Kuid suhe ei pea seda ettemääratud jahtumise ning järk-järgulise hääbumise teed minema!

Diana Richardson ütleb, et esimene samm seksuaalelu taaselustamiseks on muuta seks teadlikuks otsuseks, mitte juhuslikuks kohtumiseks. Just nii – lepitegi kallimaga kokku, et võtate aja, et teineteisele pühenduda ja naudinguid pakkuda. Raamatus on lahti selgitatud kõik detailid – silmside, hingamine, aistingud jms. Aeglane seks avab meie kehades kaasasündinud ekstaasimehhanismi, uue tundlikkuse, sensuaalsuse ja ligipääsu kõrgema teadvuse tasandile. Raamat jagab ka uuringutega kinnitatud aeglase seksi tervendavat ja noorendavat mõju, mis toetab ka vaimset tervist. Aeglane seks suurendab tundlikkust ja seksuaalset elujõudu ning loob ja taastab armastust. Seks võib tõesti olla jätkusuutlik ja ülimalt nauditav kuitahes kõrge eani!

Vaata silma – aga tee seda õigesti!

Üks imeline asi veel, mis seob inimesi, loob ühendust ja tervendab suhteid, on pilk. Ja mitte pinnapealne, riivav pilk. Mitte ka laserkiirena puuriv pilk, oh ei! Silmavaatamine on kunst, mida õppida. Kuid see tasub ära – kui sa seda oskad, tunnevad kõik inimesed end sinuga hästi, hoituna, lood oma silmadega armastava ruumi. Kuidas see siis käib? «Jaa, seal on tegelikult tehnikad,» selgitab Heidi Hanso. «Silmavaatamise kvaliteedis on selline nüanss – sa saad teist inimest vaadata väga õrna ja pehme pilguga. Siis sa oled teise inimesega hoopis teistsuguses ühenduses. Kui sa teist ikkagi jõllitad, siis see vahe on väga selge!» Mis toimub pehmes pilgus – sinu süda läheb lahti ja sa aitad ka teise südamel avaneda.

Väike valik kirju pärast kohtumisi festivalil:

Tere Kristinka! Olen «Naistejutte» pikka aega kuulanud. Tahtsin lihtsalt öelda, et sul on väga eluterved teemavalikud ja oled jätnud mulle saadetes heas mõttes hirmuäratavalt kiire mõtlemisega terase inimese mulje. Samas oli kummaline kokkusattumus sinuga kohtuda ja viibida sinu naiselikus energias. Aitäh sulle hea kuulamismaterjali ja selle sooja kohtumise eest, J.K.

Aitäh Kristina, Sinuga suhtlemine puudutas ja inspireeris. M.R

Kristina, sa tõesti oled majakas, kes heidab valgust ja näitab teed. Nüüd ma sain ise seda tunda, et sa näed inimesi, mõistad inimesi, oskad päriselt kuulata – sinule on kerge rääkida. Tahad kõik ära rääkida, sest pärast hakkab parem. D.V.

Ma olen kuulanud sind mitu aastat ja saanud väga palju inspiratsiooni ja tuge sinu saadetest. Elamise julgust ja olemise julgust. Võtad nii sageli just need teemad, mida minulgi on vaja. Oled nagu sõber meile.

Väga eriline oli sinuga tuttavaks saada. Ma poleks mitte kunagi osanud arvata, et sa oledki täpselt samasugune nagu oma saadetes – nii avatud, kohal, armastav, õrn inimene. Ja nii emotsionaalne. R.T.

Heidi Hanso ja Taavi Püüa.
Heidi Hanso ja Taavi Püüa. Foto: Kristina Herodes

Taavi pilk on eriliselt pehme ja paitav, kuidas ta seda teeb? «Minu perspektiivist sõltub see sellest, kuidas mu ühendus iseendaga on. Kust maastikult ma teist inimest vaatan – kus ta asetseb minu sees? Kas ma tulen läbi armastava pilgu? Eks ma kestvalt luuran enda sees seda pehmust.»

Mida tunneb inimene sinu pehme pilgu all? «Inimesed tunnevad, et nad on nähtud,» nõustub Heidi. «Aga see silma vaatamine võib alguses olla inimesele pisut hirmutav. Kõlab jaburalt, aga hakka kõigepealt kallistama. See on teaduslikult tõestatud, et kui sa oled kallistuses kauem kui 15 sekundit, siis hakkab su keha tootma õnnehormoone. Ära tee sellist viie sekundi kallistust ja kohe on täiega parem olla. Kallistamine on lihtsam! Ole kõigepealt pehmes kallistuses, otsavaatamine võib olla rohkem alasti, sa näed teise hinge ja kõik ei taha ennast alati näidata.»

Vaadake rohkem! Inimesed võivad olla esmalt üllatunud sinu kohalolekust ja pühendumisest neile, aga mitte keegi ei lükka seda ära – vastupidi, ta avaneb ning teie kontakt muutub palju lähedasemaks. Hea on vaadata vaid ühte silma, saad minna sügavamale.

Kui vaatad inimesi, siis kujuta ette, et sina ise maalid oma reaalsust!

Ainult pane tähele, mida su pilk räägib. Ilma sõnadeta toimub inimeste vahel aktiivne kommunikatsioon! Pilk võib olla nagu piitsahoop. Pilk võib olla hinnanguline, mis teeb teise väikesemaks. Pilk võib olla ka energia, mis teeb teise inimese suuremaks. Aga kõige parem on armastav, pehme, neutraalne pilk, mis aitab teisel lihtsalt olla täpselt see, kes ta selles hetkes on, ja vaatleb seda.

Heidi toob välja ühe kõige inspireerivama mõtte, mille ütles välja Adrian Atma. «See mulle kohe niimoodi laksas! Mul käis mentaalne orgasm läbi, see oli väga sügav minu jaoks. Tegime mingit harjutust ja ta ütles: «Nüüd sellest hetkest, kui sa teed silmad lahti ja vaatad neid inimesi, siis kujuta ette, et sina ise maalid oma reaalsust!» See on sinu enda maalitud reaalsus, kui sügavas hädaorus sa parasjagu viitsid istuda. Võib-olla ei viitsigi? Kõik sõltub sellest, kuidas sina vaatad. Nii on.»

Kallista ja hinga

Taavi kinnitab hella kallistuse võimsat jõudu. «Kallistuse sees tekib lõdvestus. Ma usaldan seda ühendust.» Heidi täiendab: «Ja kui sa oled kallistuses, on hingamisel hästi suur roll. Lase teisel hingata välja ja hinga samal ajal sisse – saad seda kujutleda hingamise ringina. See lõdvestab.» Teine võimalus on hingata kaaslasega samas rütmis – see loob erutust ja tõstab energiat, see on üks lihtsamaid naudingute vabastamise meetodeid. Saates avame pikkade, isiklike kirjeldustega veel paljusid põnevaid, seksuaalsust vabastavaid praktikaid. Ja mis kõige imelisem – kõik need päriselt töötavad, pole mingit ettekujutusvõimet ega udu – naudingud on maised ja reaalsed. Tule meiega!

Sulle meeldis? Kõik «Naistejuttude» 359 osa leiad siit!

Kristinka kiisu Robiniga. Kleit Tuub, kingad Uuskasutuskeskus, koht Laitse Graniitvilla.
Kristinka kiisu Robiniga. Kleit Tuub, kingad Uuskasutuskeskus, koht Laitse Graniitvilla. Foto: Olavi Sõna

Kõik «Naistejuttude» saated ja põnevad pikad lood leiad nüüd Postimehe DIGIAJAKIRJADEST. Ühine meiega Facebookis, Instagramis ja Spotifys ning igal laupäeval kell 11 portaalis Postimees Naine.

Hakkas huvitama? Heidi Hanso kirjutatud südamlikud lood nii suhetest kui loomadest leiad siit. Tantrafestivali 2025 kohta saad lähemalt lugeda siit. Tahad oma suhte partneriga muuta armastavamaks, teadlikumaks ja andestavamaks? Õpi puudutama siin, õpi armastama siin. Lähtu õpetajate tarkusest: kõige tähtsam pole tehnika, vaid armastav tähelepanu ning kohalolu. Kui sa oma kallimat armastavalt puudutad, siis ei saa sa mitte midagi valesti teha! 

Teised ajakirjad

Tagasi üles