NAISTEJUTUD Heidi ja Taavi kirglik soovitus: seksige enne tüli! Ja siis...

Lisatud kirjad
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Uuendatud 21. jaanuar 2024, 16:17
Copy

Mis saab suhtes seal, kus romantilised filmid ja muinasjutud lõppevad? Siis lähevad armastajad teraapiasse! Sest mida ausam on suhe ja ehedam lähedus, seda enam toob kallim välja inimese varjupoole ning maha maetud emotsioonid. Ja see on valus.

Udujutt igavesest õnnest, kus kõik sujub sõnadeta ja iseenesest, tugineb sellele, et muinasjutt sai selle koha peal läbi. Heidi Hanso ja Taavi Püüa räägivad kirglikust suhtest ülimalt ausalt ja nii nagu see päriselt on.

Heidist ja Taavist õhkub kõige ehedamat armastuse sädet. Terve ruum saab nende saabudes täis soojust ja helgust. Aga samuti julgust - nende jaoks ei ole tabu rääkida siiralt ja otse südamest teemadest, mille juures paljud end kohmetuna tunnevad. 

Kallid sõbrad! Soe, särav ja sõnaosav Heidi Hanso kirjutab nüüd digiajakirjas Lemmik! Leia tema imearmas esimene lugu äsjasündinud pisikese musta lambapeaga:

Seksige enne

«Ma kutsun ka üles seksima enne tüli,» teatab Heidi ulakalt, «ja siis vaatama pärast, kui palju tüli on alles.» Taavi naeratab selle peale soojalt. Mõlemad on seda trikki mitu korda katsetanud. Nend puhul töötab see suurepäraselt.

«Kui meil on füüsiline lähedus loodud, siis me oleme võimelised arutama ka kõige raskemaid teemasid ja sügavamaid punkte,» on Taavi kallimaga ühel nõul. «Ja kui me hoiame harmooniat, siin tõesti on õrna ja tugeva puudutamise teema. See pole lihtsalt vahekord. See on viis, kuidas meie kehad üksteisega suhtlevad. Kui me saavutame selle harmoonia ja me oleme täiesti võimelised seda tegema, siis me oleme ka võimelised omavahel arutama ükskõik mis teemasid. Ja see tasakaal kuidagi tantsib minul seal vahel.»

Stuudios on Heidi Hanso ja Taavi Püüa, «Naistejuttude» kuulajatele tuttavad kirglikud armastajad, kes tähistavad juba teist aastat üheskoos. Saade on hingeliigutavalt aus ja armastusest tulvil.

Heidi ja Taavi tähistavad oma suhte aastapäeva.
Heidi ja Taavi tähistavad oma suhte aastapäeva. Foto: Postimees

«Kõige sensuaalsem ja müstilisem mees!»

Heidi ja Taavi saabudes on kogu stuudio korraga kirge täis. Kogu vestluse vältel jagavad nad paitusi ja pikki, hellitavaid pilke. Nad julgevad hellust ja armastust välja näidata ega kõhkle ka öelda, mida teises armastavad. «Targa, sensuaalse, sügava, salapärase mehe kiir on tema silmades kogu aeg,» ütleb Heidi oma kallimale tuliselt silma vaadates. «Kaks aastat selles ühises käimises toob igasuguseid asju pinnale. Aga iga päevaga ma veel sügavamalt armastan seda meest. Müstiline tegelane! Taavi on kõige mängulisem, sensuaalsem, seksikam ja armastavam inimene, keda ma olen kohanud.»

Heidi nimetab ka teise vaatenurga, mida kirglikus armusuhtes sageli ei panda tähele – kuidas see imeline teine mõjutab sind? Oht ennast kaotada on reaalne. Ja oht parema sobivuse nimel teisele painduda samuti. «Ma armastan ennast ka tema kõrval,» tõdeb Heidi. «Kõik, mis tuleb pinnale meie suhtes, on minu enesearengus nii oluline! Taavi kõrval ma olen iseendaga palju autentsem, siin pole enam võimalik iseenda eest peitu pugeda.»

Heidi Hanso ja Taavi Püüa.
Heidi Hanso ja Taavi Püüa. Foto: Kristina Herodes

«Meil on erakordne lähedus»

Mis aga võlub Taavit? Mees on ise tunnistanud, et püsisuhe on talle väljakutse, iseendaga hakkamasaamine aga on juba selge. See on palju lihtsam ja vahel tekib kiusatus vehkat teha. Ometi pole ta seda teinud. «Meie füüsiline ja vaimne lähedus on erakordne,» ütleb Taavi siiralt ja veendunult. «Me töötame juba nende isiklike kihtide kallal, mis varjutavad vahepeal. Et läbi tulla kohtadest, mis on kummalgi enda eluteel tekkinud ja takistavad. Tänaseks me kasutame terapeudi abi, et jõuda teineteisele üha lähemale.» Erakordne lähedus tähendab Taavi jaoks hingelist lähedust ja suhet, kus ta saab olla võimalikult ehe. «Ja neid piire nihutada. Nii füüsilises kui vaimses mõttes, mis toidab mind seestpoolt.»

Foto: Postimees

Kas see toidab kahe armastaja hinge, teeb õnnelikuks ja aitab inimestena kasvada? Ja kuidas veel! Kuid see ei tähenda, et kõik oleks lihtne või toimuks iseenesest. «Täiesti aus on öelda, et selline paarisuhe on ikkagi täiskohaga töö,» ütleb Heidi. «Endasse vaatamise ja eneseanalüüsi töö koos igasuguste toredate tegemiste ja ilusate hetkedega.»

Varasemaid osi Heidi-Taavi leegitseva armastuse järjeloost saad täiesti tasuta ja enda jaoks mugavast seadmest järele kuulata siit:

Saade sellest, kuidas Heidi Hanso leidis oma elu armastuse

Heidi ja Taavi ühine saade – mis on õnneliku suhte valem?

Kuidas hoida kirge nii, et see ei tuhmuks?

Mis lõpetab ilusasti alanud muinasjutud sageli nii inetult? Kire kadumine. Ja siis korraga lööb reaalsus raksakaga sisse: polegi pühendumist, armastust ja ühiseid sihte. Pole tõmmet, pole ka tunnet, nägemist! Heidi ja Taavi kaks aastat on aga toiminud täiesti vastupidi. «Meie füüsilises läheduses üksteisega avastame ühelt poolt, kuidas olla võimalikult õrn üksteisega,» kirjeldab Taavi. «Ja meil on ka see teine polaarsus, kus ma avastame BDSM-maailma ja vaatame, kuidas tuua sealt erinevaid aspekte välja.»

«Me käime koos ja uurime, mis asi on teadlik seksuaalsus jõudünaamikate, köite ja selliste asjade kaudu,» täiendab Heidi. «See loob tegelikult omavahel tohutu baasi. Me samamoodi vaatame tantra ja hingelise õrnuse praktikate poole. See vabadus, mis on meie vahel, ja see ausus! Need teemad on tegelikult inimeste vahel tohutud tabud! Kui aus sa saad olla oma kaaslasega füüsiliselt, näitab ka seda, kui aus sa saad temaga olla kõiges muus, argipäevas.»

Foto: Postimees

Heidi naerab, et suhtesse läksid nad siis, kui esimene, mõistust minema viiv tuli oli juba üle elatud. «Minus oli see arutu armumise etapp juba ära olnud, kus ma tõesti ei näinud mitte midagi muud kui ainult Taavi Püüat unes ja ilmsi ja kõikvõimalikes märkides. Selleks hetkeks, kui me kokku hakkasime, oli meie vahel lisaks armumisele ka väga sügav hingeline lähedus ja sõprus. Ja seetõttu kirg ei ole ära kadunud – ma endiselt unistan sellest mehest ja imetlen teda igas hetkes. Me tegeleme väga teadlikult oma paarisuhtega nii psühholoogilisel kui füüsilisel tasandil. Me oleme väga mängulised.»

Paaril on ka üks hea soovitus, mis nende enda suhtes imeliselt toimib – läheduse loomist tasub alustada füüsilisel tasandil, kõik muu tuleb järele. Muidugi teist austavalt, survevabalt ja tundlikult. «Vahest on parem astuda kohe füüsilisse lähedusse ja arutada voodis asjad läbi,» selgitab Taavi. «Kuulata, mis kehad räägivad, tajuda, kuidas puudutus kulgeb, vaadata silma ja hingata üheskoos. Ja siis arutada.» Parem niipidi kui vastupidi.

«Kui meil on emotsionaalselt keeruline ja toimub kaugenemine, siis me leiame ikkagi füüsilise kontakti kaudu tee tagasi,» ütle Heidi.
«Kui meil on emotsionaalselt keeruline ja toimub kaugenemine, siis me leiame ikkagi füüsilise kontakti kaudu tee tagasi,» ütle Heidi. Foto: Postimees

«Kui meil on emotsionaalselt keeruline ja toimub kaugenemine, siis me leiame ikkagi füüsilise kontakti kaudu tee tagasi,» kinnitab ka Heidi ja lisab naeratades: «Sul peab olema teadlikkus minna füüsilisse ühendusse, et tajuda – teine inimene on sinu jaoks olemas. Ja kui on olemas kirglik ruum, siis sellest on hea minna emotsionaalsesse ühendusse. Enne kui hakkame midagi selgeks rääkima, peaksime võtma väga kirgliku õhtu üksteisele.»

Kuid selle soovituse juures on oluline detail – seks pole universaalne ravim, kustutamine ega põgenemine. Kirg aitab leida meeldivama tee lahenduseni, aga lahendus tuleb eraldi leida. «Füüsilisse lähedusse ei saa oma traumasid ära peita ja need ei saa lahustuda. Asjad ikkagi vajavad läbirääkimist. Üle oma piiride ei tohi minna. Ja vahel on väga raske tulla füüsilisse lähedusse, kui oled teise suhtes nii kaitses ja arvad, et ta on kõige tõpram kodanik tervel planeedil!» Mõlemad naeravad. See takistus on mõistetav. Aga ikkagi on lihtsam leida esimesena füüsiline side.

Kirg on kerge, olme keerukas

Mis siis on teemad, millega silmanähtavalt õnnelikud ja ühel lainel Heidi ja Taavi teraapias maadlevad? Paljude jaoks on nõrgaks kohaks kehaline ja hingeline ühendus, mis nende kahe armastaja suhtes on justnimelt tugevus. «Meie vajame tuge just selles, kuidas olmes toimida ja tulla läbi väga sügavatest baasmustritest,» jagab Heidi. «Paariteraapia on üks tööriist, mida ma soovitan sama palju kui teadlikku seksuaalsust.»

«Mingid kohad tunduvad vahepeal nii keerulised, et ei teagi, kas tuleb läbi nendest,» tunnistab Taavi. «Kuidas luua ühist elu, kus me elame paarina koos. See on meie valdav väljakutse olnud.»

Ebakõla võib tulla erinevatest ootustest, infovahetusest, viisist midagi teha või mõista. Ja see on normaalne, et kaks eri looga armastajat ideaalselt ei sobi. Tihti on pealtnäha täiuslike suhete taga valus tõde – seal suhtes on vaid üks domineeriv inimene, kelle järgi teine kohandub ja iseennast oma vajadustega maha salgab. Selliseid suhteid on omajagu ja esmapilgul ei pruugi enese eitamine kuigi hull tunduda, aga tegelikult on – kui inimene surub maha oma iseolemise vajaduse, siis ta surub maha ka oma immuunkaitse, kirjutab Gabor Maté oma teaduspõhises kultusraamatus «Kui keha ütleb ei». Kõige karmimate diagnoosidega inimesed tunnistavad, et lisaks eneseeitusele ja teiste endast tähtsamaks pidamise on neil sarnane traagika: ma pole kunagi tundnud, et ma oleksin olnud päriselt nähtud ja kuuldud. 

«Naistejuttude» saates räägivad kirglikult ja siiralt oma õnnelikust suhtest Heidi Hanso ja Taavi Püüa. Pilt on tehtud eelmisel kohtumisel.
«Naistejuttude» saates räägivad kirglikult ja siiralt oma õnnelikust suhtest Heidi Hanso ja Taavi Püüa. Pilt on tehtud eelmisel kohtumisel. Foto: Kristin Pajuste

Heidi ja Taavi 3 soovitust:

Taasta lähedus, alustades füüsilisest. Elu viib kaugele, seda juhtub kõigil. Kokku tulla kehalisuse kaudu on lihtsam, emotsionaalne side järgneb sellele.

Teraapia teeb suhte paremaks. Taavi tunnistab, et see polnud talle alguses üldse mugav ja ka mitte esimene valik, aga täna on ta tohutult rahul – usalda oma naist! 

Väljenda iga päev armastust. Mõlemad on veendunud, et armastus üksnes kasvab ja õitseb omavahel hellusi jagades, puudutades, silma vaadates ja öeldes: «Ma armastan sind, armas!» Ära karda, et see kulub või tüütab. 

Heidi ja Taavi suhtes kõlab mitu korda läbi üks õnnelik mõte – mõlemad tunnevad, et kaaslane kuulab nad ära ja mõistab. Ja võimalik on nõustuda ka mittenõustumisega. 

«Me tuleme praegu otse teraapiast,» ütleb Taavi südamlikult muiates. «Minul on üks muster, mis esile tuleb, enesesse tõmbumine.» Teema juured tulevad lapsepõlvest – ema oli domineeriva loomuga, mitte liialt arvestav teiste tunnete suhtes ja nii tundus kõige turvalisem. 

Kuidas tulla toime naise pisaratega?

Heidi on oma kujunemisteel aga täiesti vastupidised ellujäämismeetodid omandanud. «Mina võin lihtsalt nutma pursata,» jagab ta. «Hästi tähtis on, et Taavi selles hetkes ei jookseks ära, vaid lihtsalt hoiaks mind. Need emotsioonid, mis siis üles tulevad, on nii õrnad.» Jõudsime olukorda, mida suur osa mehi suhetes kõige paanilisemalt kardab – naise pisarad. Kergesti tekkib tunne – ma olen süüdi, olen midagi valesti teinud, ma peaksin selle peatama, kaunitari päästma, ma olen läbi kukkunud. Ja tavaliselt ei julge mehed küsida, mis tegelikult toimub. Anname siis vastuse: tegelikult võiksid sina, kallis mees, endale hoopis õnne soovida – oled võitnud selle naise sügava usalduse. «Mina näen, et kui ma Taavi ees julgen nutta ja olla alasti nii füüsiliselt kui vaimselt, siis see on kõige sügavam turvatunde märk, mis ma saan talle anda. Ma nii usaldan teda, ma tean, et olen hoitud selles. Nii et mehed – kui naised nutavad teie nähes, siis rind kummi!» Siis sa oled nende kangelane ja turvasammas, sa oled juba midagi väga erilist saavutanud. Ja kui emotsioon vabaneb, tuleb ka vabadus. Naine ei pea enam seda koormat kandma. See hetk möödub. Midagi erilist polegi vaja teha. Peamine, mida mees peaks tegema – jää kohale, hoia, ära põgene! Ära muretse, ära tunne süüd, ära võta liigset vastutust.

Kirjad saatele:

Tahtsin öelda, et Teie saated on imelised! Ma avastasin need alles 2 kuud tagasi. Kus ma küll varem olin. Olen lausa sõltuvuses nende kuulamisest. Trennis on nii hea kuulata, trennid kohe nii palju kergemad. Kristinka on väga äge saatejuht, teeb nii õiget asja ja on alati väga inspireeriv. Olen nii palju uusi lahedaid mõtteid ja ideid saanud. Elevusega ootan uusi saateid.

***

Kuulan Naistejuttude saateid ja väga naudin. Et on päris inimesed ja lood.

Ja hingeline vestlus.

Taavi, Kristinka ja Heidi stuudios
Taavi, Kristinka ja Heidi stuudios Foto: Taavi Püüa

Mida teeb mees, kes ei ole emotsioonidega tuttav? Küsib ehmunult: appi, mis juhtus? Ei juhtunud midagi. See emotsioon võis naises olla juba ammu. Nüüd see lihtsalt vallandus. See probleem ei pruugi olla sinuga üldse seotud. «Kui tekkib emotsionaalne hetk, siis ma saan aru, et see tunne tõuseb nagu lind lendu. Pole vaja võtta seda nii hinge, vaid see on koht, kus me hakkame tööle. Ma ei jookse minema selle eest,» ütleb Taavi rahulikult. Tema jaoks on Heidit siis hoida lihtne ja loomulik. Midagi vabanes tänu sinule ja naisel hakkab kergem. Tee endale pai selle eest.

Loe ja armasta veel rohkem:

Kui keha ütleb ei. Varjatud stressi hind
Kui keha ütleb ei. Varjatud stressi hind Foto: apollo.ee

Gabor Maté «Kui keha ütleb ei»

Gabor Maté raamat on täiesti uduvaba, selge ja jõuline sõnum arstilt, meditsiinidoktorilt ja terapeudilt - psühholoogiline stress teeb haigeks! Eriti ränka hinda peab maksma enesesalgamise, tunnete maha surumise ja viha lämmatamise eest.

Kes kannatavad kõige rängemate haiguste all? Just need «head inimesed», kes kõik raskemad tunded matavad meeldivuse maski taha ning sel viisil ka oma enda immuunkaitse välja lülitavad. Teaduslik kogumik traagilistest haiguslugudest ja tunnetest nende taga. Loe seda, see on raputav reaalsus!

Püha armastus
Püha armastus Foto: apollo.ee

Merit Raju «Püha armastus»

Suurelisevõitu pealkirja taga peitub soe ja siiras raamat sõnumiga: õnnelik suhe vajab tööd. Sest see ongi elus huvitav – areneda inimesena ning ka koos oma kaaslasega. Hea suhte alus on kohtumine, sügav tutvumine ja leppimine iseendaga. Kui oled ise kohas, kus endaga on hea, tuleb ellu kaaslane, kes teeb selle hea veel paremaks.

Kui ootad, et elu muutub heaks kaaslase abil ja temale toetudes, põgenevad armsamad su eest nagu tuul. Merit kirjutab kuidas tema ellu tuli kallim, hingesugulane ja südamesõber.

Sekspositiivseks
Sekspositiivseks Foto: apollo.ee

Kristina Birk-Vellemaa

«Sekspositiivseks»

Heidi ja Taavi rõhutasid füüsilise läheduse olulisust heas suhtes. Ka see raamat teeb seda. Aga milline on seks, mida nautida? Selline, mis inimese endaga orgaaniliselt sobib. Manuaalide kaudu seda ei leia, enesetunnetuse ja kaaslase usaldamise kaudu aga küll. Kurb on see kui isiklikku ja intiimset asja aetakse võõra käsikirja järgi, nii nagu «peab». Lihtne on tunda end imelikuna, olles lihtsalt ehe. Raamat kinnitab julgustavalt: sinuga ei ole midagi viltu, hoopis ühiskonna ja seksuaalkultuuriga on.

Kui keha ütleb sulle: «Armasta ennast!»
Kui keha ütleb sulle: «Armasta ennast!» Foto: apollo.ee

Lise Bourbeau

«Keha ütleb sulle: armasta ennast!»

Lise Bourbeau hindab terapeudina hinge tähendust kõiges, mis meile elus osaks saab. Ta on veendunud, et haigus on hingeelu tasakaalutuse väljenduseks materiaalses maailmas. Meie tark keha püüab seda sisemist tasakaalu taastada ja annab meile haigusega teada: on aeg pöörduda tagasi armastuse ja harmoonia rajale! Suhted on selles protsessis väga olulised ja aina enam uuringuid kinnitab, et pikaajalises õnnelikes suhetes elavad paarid, kes julgevad olla ausad teineteise ja iseenda hinge vastu, on kõige tervemad inimesed meie keskel. 75% haigustest on psühhosomaatilised, st neil on nii füüsilised, emotsionaalsed kui hingelised põhjused. Tõeliseks tervenemiseks on vaja vaadata inimest kui tervikut. Ja armastada.

Suhtes pole meid kaks, vaid kolm

«Sina, mina ja meie – need on kolm eraldi üksust,» tõdeb Heidi Hanso. «Absoluutselt,» nõustub Taavi. «Üksi olen ma ühes energias, sina samamoodi. Ja kui me kokku saame, on see kolmas olend. Meie.» Kõik need kolm on tähtsad ja kõik nad vajavad aega, armastust ja kohalolu. Meie ei saa tulla kummagi armastaja mina arvelt. Aga kui kahe tugeva mina kõrvale ei kasva meiet, pole ka õnnelikku suhet ega ühisosa. Aga kui leida tasakaal nende kolme vahel, on tulemuseks pikk õnnelik suhe, tasakaal ja tervis. On, mille nimel areneda.

Heidi ja Taavi suhtele on iseloomulik veel üks asi, mida kõik partnerid ei tee – nad väljendavad oma armastust teineteisele pidevalt. Hellades puudutustes, kallistustes, pilkudes, sõnades. Ja see toidab kõiki kolme. Miks osa inimesi seda ei tee? Nad ei julge end haavatavaks muuta. Tõsi – armastuse väljendamine on julgus. Aga see on samuti elamise julgus ja iseolemise julgus, milleta pole võimalik olla õnnelik. 

Kuula lõpuni kogu saade, saad veel teada:

  • Kirglik suhe – mis seal tegelikult toimub?
  • Kuidas luua tõelist lähedust?
  • Miks igas suhtes on alati kaks poolt, nagu ei ole olemas ka ainult ühe poolega münti, pidevat päeva ega lauspositiivsust?
  • Miks neid osapooli on tegelikult lausa kolm?
  • Kas reegel «Armastage sageli» kehtib ka kaks aastat hiljem?
  • Miks tasub teraapiasse minna enne, kui probleemid suureks kasvavad?
  • Kuidas erimeelsusi lahendada?
  • Miks füüsilisest lähedusest on tark alustada?
  • Kuidas mehed rääkima hakkavad?
  • Mis hoiab armastuse elus?

Sulle meeldis? Kõik «Naistejuttude» 332 osa leiad siit!

Kõik «Naistejuttude» saated ja põnevad pikad lood leiad nüüd Postimehe DIGIAJAKIRJADEST. Ühine meiega Facebookis, Instagramis ja Spotify's ning igal laupäeval kell 11 portaalis Postimees Naine.

Heidi Hanso ja Taavi Püüa rõõm koosolemisest on täiesti siiras.
Heidi Hanso ja Taavi Püüa rõõm koosolemisest on täiesti siiras. Foto: Kristina Herodes
Kommentaarid
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles