NAISTEJUTUD «Hea seks päästab kehva suhte!»

Bella ja Igor. Foto: learn2touch.com
Kristina Herodes
, ajakirjanik
Copy

Valus tõde – enamik paare elab viletsas suhtes. Hullem veel – lepib sellega. Mõned isegi ei usu, et paremini ka saab. See on suur eksitus – ära raiska oma elu nürile norutamisele!

Milline on kehv suhe ja kuidas seda heaks teha? Igor Earthchild annab selleks terve hulga selgeid soovitusi, mida igaüks saab kasutada. Ja ärge arvake, et naudingud on vaid seksikana sündinute privileeg. Vastupidi! See on igaühe sünniõigus. «Ma kinnitan – igaüks saab,» julgustab Igor. «Ainult seda tuleb õppida.»

Mis asi on kehv suhe? «See on paljudele tuttav,» sõnab tantraterapeut, tantraõpetaja ning puudutamist õpetava keskkonna looja Igor Earthchild. «Isegi arvatakse, et normaalne suhe ongi kehv suhe. Selline jahe ja formaalne – maksud saavad makstud, lapsed hoitud, katus on pea kohal ja leib laual. Arvatakse, et sellest peaks piisama. Paljud mehed on ka sellise hoiaku üle võtnud – kõik toimib, millega sa rahul ei ole? Mis sul viga on?» Naised pole rahul, aga mehed tegelikult samuti mitte. Nii algab lõputu teineteise süüdistamine, mis suhte viimaks sootuks ära rikub. «Kui sa ei ole head asja saanud, siis sa ei teagi, mida igatseda,» ütleb Igor mõistvalt.

Ometi saaks iga paar muuta elu palju paremaks. Iga naine suudab meest armastada nii, et annab talle tohutu väe. Iga mees suudab naise seitsmendasse taevasse viia. 

Igor ja Bella.
Igor ja Bella. Foto: learn2touch.com

Igori juurde jõuavad sageli mehed, kes on väga edukad, heal järjel, aga õnnetud. Koorik on korras, aga sisu on habras. «Ja siis ma näen – ka mehed ei saa suhtes seda, mida nad kõige rohkem vajavad.» Naiste kohta kehtib sama. Kuidas saada seda, mida sa suhtes vajad? Esmalt tuleb oma vajadusi iseendale tunnistada – need on meil paljuski sarnased, aga siiski sageli erinevad. Seetõttu pole mingit tähtsuse järjekorda – vajadused ongi selleks, et neid rahuldada. Keegi ei saa neid alla suruda, head nägu teha ja mängida, et suhtes on kõik korras. Kui midagi on puudu, siis ei ole korras. Varem või hiljem annavad tervis, vaimne tervis või mõlemad koos märku – inimene, kuula ennast!

Igor  Earthchild.
Igor  Earthchild. Foto: Tantrafest

Millest mehed suhtes puudust tunnevad?

Hea sõna

Aastaid kestnud töös meestega on mehed seda kõige enam nimetanud. Meestele ei ole kombeks hästi öelda. Kuid mees on ometigi inimene – ta soovib, et teda ka märgataks! Et tema hoolt hinnataks. Mida tugevam ja vägevam mees, seda vähem positiivseid sõnu ta kuuleb – arvatakse, et ta teab isegi. «Mis on ka õige, mees peabki teadma oma väärtust, aga sellegipoolest tahaks ta seda kuulda.» Mehi oleks nii lihtne suhtes õnnelikumaks muuta, kui naine ütleks: «Tead, sa oled nii hea mees. Mul on nii hea meel, et sa seda kõike teed!» Aga sellist tunnustust enamik mehi ei saa! Pigem kuuleb ta seda, milles ta pole hea ja mida ta ei tee või valesti teeb.

Siiras tunnustus

Mees vajab, et naine usuks temasse, usaldaks teda, hindaks seda, mida ta teeb ning vaataks tema poole alt üles. «See annab mehele tohutult jõudu!» Kui naine näeb mehe potentsiaali ja eneseteostust, annab ta mehele tiivad. «Iga eduka mehe taga on teadlik naine – vaadake järgi!»

Hellus ja lähedus

«Tihtipeale mehed arvavad, et nad tahavad palju seksi,» purustab Igor levinud vääritimõistmise. «Tegelikult enamik juhtudel nii mehed kui naised tahavad lähedust.» Ehk mees pole mingi mingi panomasin, vaid hella hingega inimene, kes vajab lähedust ja vastuvõtmist. Seks on lihtsalt viis, mille kaudu ta end vastu võetuna ja lähedale lubatuna tunneb. Ta on näinud küllaga mehi, kes tulevad töötuppa seksijanustena, kuid avastavad puudutuse jõu ning lahkuvad rahulolevana. «Meil seksi ei toimu, aga meil on palju lähedust. Tal kriips on kõrvuni ja nädal aega on jumala rahulik.»

Teised mehed

Mees ei saa suhtes olla ainult oma naise päralt, ta vajab ka teiste meeste seltsi. See on asi, mida mõned naised unustama kipuvad ja tulemuseks on taas rahulolematu, aina naiselikumaks muutuv, õnnetu mees. «Kui mees on väga palju naise polaarsuses, siis ta kipub ennast ära kaotama, läheb pehmeks ja tema atraktiivsus ka kukub.» Igor soovitab meestele füüsilist tööd, sporti ja aktiivset tegevust teiste meestega koos. Mine metsa ja tee puid! Matka, tee lõket. See on fakt – ainult naise seltsist mehele ei piisa, tal on vaja ruumi ka mees olla.

Allikas: tantraterapeut Igor Earthchild 

Mis on su elus esikohal?

Suhted on sageli kehvad väga lihtsal põhjusel, mida me endale ei teadvusta – kõik teised asjad elus paneme ettepoole. Ja suhe, mis kusagil tagaplaanil tiksub ja iseenesest püsima peaks, muutub paratamatult tuimaks, veretuks ja viledaks.

Igor rõhutab: «Kui sa paned oma suhte esikohale, siis kõik muutub!» Osa inimesi kinnitab, et suhe on neile oluline. Mida aga näitab elu? «Meil on töö, selle jaoks sa paned ennast riidesse ja tormad esimesena kodust välja. Siis on laste trennid, õppimised. Siis on kodu, koduloomad, vanemad ja vanavanemad. Ja siis lõpuks, kui kell on pool üks öösel: «Kallis, tule siia!»» Tuleb tuttav ette? Sellises paarisuhtes on suhe viimasel kohal. Sealt ei saa õnne tulla.

Igor ja tema naine Bella.
Igor ja tema naine Bella. Foto: Tantrafest

Millest naised suhtes puudust tunnevad?

Emotsionaalne lähedus

«Naine vajab suhtlemist,» teab Igor, kes on õnnelikus suhtes imekauni naise Bellaga. «Kui mehed armastava silmadega, siis naised armastavad kõrvadega.» Kui naisele võimalust suhelda ja emotsioone vahetada ei anta, siis leiab see vajadus väljundi ebatervel moel – klatšimisena, tujutsemisena, näägutamisena. Mehed vahel ei taha rääkida, neile tundub see ohtlik ja eriti ei oska ka. Karta pole vaja – pikki ilukõnesid keegi ei oota. «Siiras teineteise ära kuulamine. Mehe poolt ka avatus võtta naist vastu ja jagada ka oma haavatavust.»

Emotsionaalne lähedus tähendab võimalust naisel oma emotsioone jagada ja mehe emotsioone kuulda ning teha seda turvaliselt. Ilma hinnangute, kaitsesse mineku ja ründamiseta. Kõik. Tegelikult üsna lihtne asi. Igor hoiatab mehi – enamasti ei ole vaja loomupäraselt kohe lahendusi otsima hakata, piisab ärakuulamisest.

Füüsiline lähedus

«Just selline, mis ei tähenda seksi,» rõhutab Igor Skalkin. Ta on tõdenud, et kui mees läheneb naisele ainult seksi eesmärgil, siis naine läheb tema jaoks lukku ja kaugeneb. Kui talle pakkuda aga lähedust ka muul ajal, ta avaneb. «Selline kaisus hoidmine, koos kerra tõmbamine, silitus, käest kinni hoidmine – see toidab hästi ja rahustab niimoodi naise maha, et tal kogu maailm kaob.» Mõjub hästi tegelikult mõlemale partnerile.

Enamik mehi teeb suhtes suure vea, arvates, et «ilma eesmärgita» füüsiline lähedus ei ole suhtes vajalik, milleks? Vaikne lagunemine algabki sealt pihta.

Ära survesta

Levinud eksiarusaama järgi meeldib naistele, kui neid hullult taga aetakse. Enamik naisi tegelikult ei talu üldse, kui neile survet avaldatakse. Tahad naise seksiisu kiiremas korras kustutada – pressi talle peale ja mossita, kui sulle ei öeldakse. Aga jagad hellust ja tähelepanu, aga ei survesta ning naine tahab sind ise. Palju magusam kui kellegi murdmine, vallutamine või ära rääkimine on naise südame võitmine, kes end sulle ennast omal soovil avab ja sind vastu võtab – ainult sellel on päriselt väärtust.

Ära kiirusta

«Kui sa kiirustad läbi elu, siis palju õnne – tema ongi pool kehvas suhtes.» Kaotavad naised, aga kaotavad ka mehed. Kujuta ise ette, mis on parem – kas lasta endale kuuekäiguline gurmeeõhtusöök paari minutiga kurku suruda või nautida seda tunde koos kauni ruumi, teeninduse ja elava muusikaga? Voodis kehtib sama. Meeste kiirustamine on väga tavaline põhjus naiste rahulolematuse taga.

Allikas: tantraterapeut Igor Earthchild 

Kuid kes sellise elukorralduse disainis? Meie ise. Meil on valikut ka siis, kui tundub, et see nii ei ole. Kui oleme oma kallima ja suhte päevaplaanist välja arvanud, siis sel ei jäägi muud varianti kui laguneda. Kuid pannes suhte taas enda jaoks prioriteediks, nii nagu armumise ajal oli, hakkab see ka jälle õitsema. «Ükskõik kuidas sa seda teed – võib-olla sa alles õpid ja alguses ei oska, aga kui sa püüad ja näitad talle: «Tegelikult ma hoolin sinust! Kõik muu maailm võib oodata praegu!» siis hakkab ka suhe tervenema.»

Miks suhetes pole lähedust? Hirm on end avada, teavad Igor ja Bella.
Miks suhetes pole lähedust? Hirm on end avada, teavad Igor ja Bella. Foto: learn2touch.com

Hirm haiget saada lõhub läheduse

Suhted söövitab seestpoolt ära ning muudab jahedaks see, et kardame haiget saada ja kasvatame endale kaitseks kooriku ümber. Valust muidugi ei päästa ka see. Küll aga kaugeneme oma kaaslasest ja iseenda tunnetest. Hea suhte ja hea seksi jaoks oleks kõige parem kaitsekihtidest loobuda, teine endale tõeliselt lähedale lasta.

«Nii harva me võtame julguse kokku, avame oma südame ja ütleme siiralt välja kõik selle hea, mida me oma kaaslastest arvame,» teab tantraõpetaja. «Normaalsus ju ütleb meile, et mehed ei nuta, meestel pole tundeid, mehe asi on tööd teha ja rassida!»

Naised ei naudi

Kui rääkida seksi tähtsusest õnnelikus suhtes, siis seda ei saa kindlasti alahinnata. Lähedust, usaldust, ühendust ja pingete maandamise võimalust – seda kõike saab armastust jagades väga lihtsal viisil tunda. Paraku... «Neid naisi, kes üldse ei naudi seksi, on päris palju,» teab Igor Skalkin.

Ta teab mitmeid, kes pole kunagi elus orgasmi kogenud ja peavad seda tüütuks jändamiseks meeste pärast. Ja paljusid, kes naudivad harva. «Tuli minu juurde üks väga edukas naisterahvas,» toob Igor näite oma hiljutisest praktikast. «Ja räägib mulle: «Tead, nii tüütu – mu mees tahab seksi ja mul on nii kopp ees sellest. Ma olen viiskümmend aastat vana ja tahan selle peatüki üldse oma elust lõpetada. Paneme selle raamatu kinni!»» Terapeut ei hakanud vaidlema, aga aitas rahulikult naise seksuaalsuse taas ellu äratada. Ja varasem karm ärinaine muutus säravaks neiuks – saades teada, mis naudingud on elus võimalikud, vahetas ta oma senise meespartneri välja, hakkas elama. «Tal tuli tohutult inspiratsiooni, tal tuli jõudu, ta muutus õnnelikuks naiseks!»

Orgasmilõhe pole kahjuks müüt ja paljud naised ja mehed usuvad, et mees saab alati, naine mõnikord. Taas on tegu julma eksitusega! Naudingute saamine pole väheste privileeg, vaid iga inimese sünniõigus.

Igor ja Kristinka salvestusel.
Igor ja Kristinka salvestusel. Foto: Igor Skalkin

Mehe ja naised on erinevad, kuid absoluutselt iga inimene võib kogeda kirkaid orgasme, kui seda soovib. Lihtsalt ei tea, ei oska ja ei julge proovida ka. Igor märgib, et iga mees saab pakkuda naisele seitset erinevat orgasmi. «Niimoodi muuseas,» julgustab ta. «Aga seda tuleb õppida! See ei tule niimoodi sündides kaasa, et ühel on, teisel ei ole.» Andekus voodis tuleb kogemustest, teadmistest, eneseusust ja mängurõõmust. Samuti on palju õppida naistel – iseenda aktsepteerimist ja tunnetamist. Mõlemad saavad lihtsate meetoditega kasvatada kirge, arendada tundlikkust ning omandada lõdvestumise tehnikaid.

«Mehed on väga head õppijad,» kiidab terapeut humoorikalt. «Mehed saavad aru, et naine on veel põnevam kui üks auto – seal on palju rohkem nuppe! Mehe suurim nauding on naise vali nauding.» Vaikne seks kuulub tantraõpetaja arvates kehva suhte konteksti, mujal sel kohta pole. Hääl on parim indikaator ja imeline võimalus väljendada ja vabastada.

Igor ja Bella.
Igor ja Bella. Foto: Tantrafest

Mehed kardavad naisi

«Kas tead, mida mehed kõige rohkem kardavad?» esitab Igor väljakutse. Vahest läbikukkumist? Või siis hülgamist? «Ei. Mehed kardavad kõige rohkem naisi! Naiste emotsioone!»

Loe siit ka Igori pikemat lugu meeste hirmust naiste ees!

Mida inimesed emotsioone kogedes valesti teevad? Näiteks konflikti minnes hakatakse lõputult otsima põhjuseid või taga ajama kummagi õigust. Tegelikult piisab vaid sellest, et tunnet endale lubada, seda tunda ja elutervelt väljendada. «Mis täpselt selle tunde põhjustas, see ei olegi oluline,» rahustab Igor. «Me saame selle tunde vabastada. Kui tuleb su ellu inimene, kes käivitab sinus mingi tunde, siis sa ei pea tegelema inimesega, vaid selle tundega. Emotsioon on energy in motion – informatsiooni voog, mis on energiaga laetud. Meie asi on see kätte saada, ära tunda ja vabaks lasta!»

Igor ja Bella.
Igor ja Bella. Foto: learn2touch.com

Mis päästab?

Igor Skalkin on töös paaridega avastanud, et väga paljud pisikesed rahulolematused lakkavad olemast, kui seks heaks muutub. Siis ei käi need miljon pisiasja enam üldse närvidele. Ta on seda kogenud nii naiste kui meeste hinnangutest. «Kui me kaevame probleemides, et mis ühe või teise asja taga, siis me jõuame ikka välja sinna, et seks ei ole hea,» räägib ta. «Kui saaks selle seksi asja korda, siis ei huvitakski see, et sokid on laiali. Ükskõik! Peaasi, et seks on hea.» Loomulikult ei püsi hea suhe üksnes voodirõõmudel, kuid see moodustab vundamendist siiski arvestatava osa.

«Õnnetunne on tunne,» teab Igor Earthchild. «Õnn ei saa olla mõte.» Ja mitte keegi ei ole loodud leppima suhtega, mis muudab ta õnnetuks, aga vastutus pole siin ainult kaasal – ka inimesel endal. «Ärge tehke etteheiteid teineteisele. Vaata alati, mis juurpõhjus on. Enamasti on see rahulolematus. Rahulolematus oma partneriga on rahulolematus iseendaga ja rahuldamata vajadused.»

Tantraterapeut Igor Earthchild juhatab teed, kuidas kehv suhe päästa. Heast seksist on kasu kaugelt rohkem kui pakkuda korraks naudingut, vabastada pinged ja panna inimesed särama ja noorenema. See loob silla kahe armastaja vahele. Me kõik oleme tulnud kogema armastust. Mida ootab mees? Mida naine? Need asjad, mida me soovime, on nii-nii lihtsad. Kuula ja armasta sügavamalt kui seni.

Kuula ära terve saade – saad teada:

  • Veel palju konkreetseid näiteid, mis suhetele saatuslikuks saavad.
  • «Ei tea» – mida see lause, mida kuuldes nii paljud mehed endiselt loodavad, tegelikult tähendab?
  • Kuidas kustunud kirge lõkkele lüüa ja taas armuda? Igor annab konkreetse praktika.
  • Kuhu inimesed peidavad oma viha? Häbi? Teised «keelatud» tunded?
  • Mismoodi käib massaaži abil raudrüü seljast võtmine?
  • Mis asi on «luks ohe»?
  • Miks armastusromaanide lugemine võib ohtlik olla?

Milliseid mõtteid saade tekitas? Jaga oma arvamust ja seda, millest veel saadet soovid, olen väga tänulik. Kirjuta: kristina.herodes@postimees.ee.

Sulle meeldis? Kõik «Naistejuttude» 352 osa leiad siit! Ühine meiega Facebookis, Instagramis ja Spotifys ning iga laupäev kell 11 Postimehe digiajakirjades ning portaalis Postimees Naine.

Igor ja Bella.
Igor ja Bella. Foto: learn2touch.com

Soovid enamat?

Igor Earthchild on üks Tantrafestivali peakorraldajaid, osaleda saab paarina kallimaga koos või üksinda. Siht on leida parem ühendus endaga ja mõista, mida kõik on võimalik suhetes kogeda ja jagada. Toimub 4.–7.juulini.

Igori ja Bella veebiakadeemia Learn2Touch kodulehe, mis õpetab puudutamise ja armastamise kunsti, leiad siit.

Meeste kursuse Puhta Naudingu Meister leiad siit.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Copy

Teised ajakirjad

Tagasi üles