NAISTEJUTUD Kes on litsid? Seksitöötaja Saint annab üllatava, ärritava ja ausa vastuse (10)

Lisatud kirjad
Copy

Mis muudab naise ohtlikuks? Tema ilu, sära ja seksuaalsus. Just selles peitub naiselik jõud, mis on nii hirmuäratav, et nii mõnigi mees ja naine tahaks selle ära keelata. Seksitöötaja Saint on teinud oma naiselikust jõust sissetulekuallika ning kinnitab: «Mul on tõesti väga hea elu. Sest ma olen ise väga hea selles, mida teen!»

Saint* armastab, kui asju öeldakse õigete nimedega: «Ma olen seksitöötaja,» teatab ta rahulikult. Ta on eksootiline tantsija, kes jagab endast ahvatlevaid pilte OnlyFansis. Kuid unistamisega asi ka piirdub. «Ma olen fantaasia.»

Selles loos saad:

  • teada, mida mehed kardavad
  • märgata meeste kahepalgelisust
  • teada, kuidas ja miks naine hetkega «litsiks» muutub
  • jaole levinud viisidele, kuidas naised ise oma jõu ära annavad
  • näpu peale kohtadele, kus naisele tema jõudu keelatakse
  • Kuula kindlasti ära terve saade – vestlus ja lugu on erinevad, need täiendavad teineteist.

Kolm punast lippu

«Probleem ei ole selles, et naised justkui käituvad valesti,» sõnab Saint. «Asja võti on ajalooline vajadus naisi ühiskonnas kontrollida. Meil polegi varem olnud mingit vaba valikut ega teadmist, mis rolli naised tahavad ühiskonnas võtta. Siiani on levinud madonna-hoora kompleks, naine on kas ema või lits, aga mitte kunagi lihtsalt inimene. Naisel on olnud funktsionaalne roll – oled põhimõtteliselt ema rollis, tubli naine aga seksikas. Aga seda loomulikult ainult kodus!»

Saint tuli saatesse rääkima asjadest, millest enamik rääkida ei julge.
Saint tuli saatesse rääkima asjadest, millest enamik rääkida ei julge. Foto: Saint

Naise sära ja seksikus ei tohi mingil juhul välja paista, see muudab mehed otsekohe ebakindlaks ja ärevaks. Kuid mitte ainult mehed. Ka naised ise reageerivad teisele naisele, kes julgeb olla seksikas, sageli halvakspanuga – ta lubab endale midagi, mida ei tohi! Põhjus on lihtne, reageerib naine, kes ise seda endale lubada ei julge. «On üks ühine joon, mis liidab naisi, kellel pole teistele midagi negatiivset öelda – nad on iseendaga rahul,» sõnab ta üheselt. «Meil ei ole naistena mingit vajadust konkureerida! Aga naised võistlevad omavahel edasi, see on neile sisse harjutatud ja tohutult kurb. Sest välimus on sellest, mis sa inimesena oled, niivõrd väike asi! Elus on nii palju olulisemaid asju, et miks sellepärast tohutult muretseda?»

Saint end teiste hirmudest häirida ei lase, vaid üksnes muigab õiendavate kommentaaride peale. Ta on küll ja küll kuulnud, et on näiteks odav või lits. Siinkohal annab Saint sõbralikult muiates hea soovituse: «Kuidas erinevatest kommentaaridest välja filtreerida, mis on siis asjalik? Vahest ikka võib ju ka kriitikat vastu võtta. Mina kasutan selleks kolme punast lippu. Esimene punane lipp – kas sa küsisid sellelt inimeselt tagasisidet? Number kaks – kas sinu tegevused mõjutavad kuidagi seda inimest, kes sõna võtab? Ja kolmas on – kas see arvaja ise on keegi, kes sind inspireerib või kelle moodi sa tahad olla? Need viitavad sellele, et antud tagasiside peegeldab selle andjat ennast ja tema kontrollimatu vajadus seda öelda ei ole mitte kuidagi seotud sinuga!» Need kolm punast lippu annavad sellele, kelle suunas solgiämber visati, hingerahu tagasi. Ehk see sõltub sinust endast, kas see läheb sulle pihta või sinust mööda. Sa ei pea ühelgi viisil reageerima kriitikale, millel pole sinuga midagi tegemist. Las õelutsejad hullavad isekeskis, tark naine selleni ei lasku, jää oma väärikuse kõrgusele.

Lisame valiku lugejate ja kuulajate kirju:

Väga hea kuulamine oli! Nii õiged asjad tõite välja. Naised peaksid oma jõus kindlad olema ja seda täiega nautima! K.W.

***

Tere, kuulasin podcasti Saintiga. Väga huvitav ja intrigeeriv, suur tänu teile! Tekkis soov jagada oma mõtteid.

Ma olen ka mõelnud naiste ja naiselikkuse allasurumise peale. Mulle näib, et selle juured on monoteistlikus religioonis, mille hulka kuulub ka kristlus, mis loodi algselt selleks, et inimesi kontrollida ja inimeste loomulikud omadused lukku panna, et kindlustada võimuhierarhiad. Sellele lisaks tekkis meestel hirm naiste seksuaalsuse ja intuitsiooni ees, mis andis neile samuti võimaluse mehi kontrollida ja eks see oli meeste soov naiste võimu alt välja saada. Antiikmaailmas oli naistel rohkem positsiooni ja seal oli sensuaalsus ja seksuaalsus palju vabam kui kristlikus kultuuris ja ilmselt kardeti anarhiat, sest seal läks kohati asi ka käest ära. Eks kristlus ongi teine äärmus antiikmaailmale.

60-ndatel tegid prantslannad otsa lahti, et keskele tagasi jõuda. Seal on naistel sensuaalsusega juba ammu parem kontakt kui mujal. Ei oma tähtsust, kui vähe on Eestis tõsiusklikke kristlasi, me kuulume paratamatult kristlikku kultuuriruumi ja koos sellega kogu selle loodud tabude süsteemi, sest enne kristlust oli Eestis ka naistel palju vabam elu, meil oli ju lausa matriarhaat. Seksuaalsus ja sensuaalsus olid tol eelkristlikul ajal Eestis alla surutud peamiselt raskete elutingimuste ja kõrgema kultuuri puudumise tõttu. Nüüd tuleb meil keskele tagasi liikuda, lasta end rohkem vabaks ja olla oma loomulik isiksus, et saaks avalduda elu kõige paremad ja ilusamad tahud.

Elagu Veenus ja Luna! Parimat, E.L

***

Ainult ajuhaiged tüübid nimetavad naisi nii! (Litsideks.) M.S.

***

Tere, Kristinka! Ma tahan väga tänada saate 366 eest Saintiga. Just lõpetasin kuulamise ja kirjutan hetke emotsiooni ajel ja saadan ka kohe ära, et mitte hakata pärast üle mõtlema ja midagi kustutama. Jah, Kristinka Naistejutud on täiega teraapiline!

Olen 60+ aga ikka kõnetab just see teema. On minulgi oma luukered kapis (meil kõigil on), mistõttu pole enda olemust lasknud tavaelus valla päästa. Pole julgenud, sest kõrvus on ikka see kaja, mida naiste kohta vanemate jutust kõrvalt kuulsin kui väike olin... ** Mind on aidanud väga tantra kogukond, kus lubasin täiega enda kehaga sõbraks saada ja armastama hakata, läbi hullu häbi ja valu siiski. Esimene, täiega elu muutev avanemine enda seksikusele ja selle välja laskmine. Nüüd tean, mis tunne see on ja luban. E.K.

***

Kõik see, mida kardetakse, keelatakse, maha materdatakse... on naise põhiolemus. Tema ainus võimalus õnnelik ja ehe olla! Aitäh, Saint, et julged kõike nii otse öelda! M.S.

Saint leaib, et sensuaalsuse tsensuurimine on tegelikult ebaloogiline.
Saint leaib, et sensuaalsuse tsensuurimine on tegelikult ebaloogiline. Foto: Saint

Tsensuuritud sensusaalsus

Saint on teiste naiste suhtes tegelikult mõistev ja hooliv, saades aru – meis on naistena pikka aega seksuaalsust mitte ainult represseeritud vaid ka tsensuuritud. «Mingites kohtades sa lausa pead olema väga ilus, naiselik ja seksikas. Ja teistes kohtades on see täiesti keelatud.» Talle teeb tohutult nalja, kuidas meeste hulgas on levinud arvamus – naine on kuum vaid enne kolmekümneaastaseks saamist. Siis korraga on ta juba liiga vana. «Juba puhtalt praktilises mõttes ei vasta see tõele – enne kolmekümnendat eluaastat väga vähesed inimesed üleüldse teavad, kes nad on või kuidas nad end maailmale presenteerivad. Enda tundmaõppimine võtab aega.»

Naiselt eeldatakse, et ta peab olema ilus ja seksikas. Aga suhtesse minnes peaks juskui igal pool mujal seksikuse välja lülitama ja seda näitama ainult oma mehele ja ainult oma kodus. Tundub see loogiline?
Naiselt eeldatakse, et ta peab olema ilus ja seksikas. Aga suhtesse minnes peaks juskui igal pool mujal seksikuse välja lülitama ja seda näitama ainult oma mehele ja ainult oma kodus. Tundub see loogiline? Foto: Shutterstock

Kuid Saint soovitab endaga siiski tuttavaks saada ja otsustada, kes sa oled ja olla tahad. Vastasel juhul saab naisest keegi, kes pidevalt sõltub väljastpoolt tulevast tagasisidest, kuid see on väga ebastabiilne asi, millest sõltuda. «Ja väljastpoolt tulev tagasiside ei ole ka 110 protsenti aus. Siis oled konstantselt õnnetus seisus. Need on need vaesed naised, kes ütlevad teistele halvasti, sest nad tegelikult räägivad iseendaga nii.» Saint on veendunud – teisele inetusi öelda ei ole mitte kunagi põhjendatud ja mitte kunagi ok. Kuid ta ei kustuta neid kommentaare ka ära – sel inimesel endal peaks piinlik olema! Kõik ju näevad tema mürgiste sõnade taga tema enese sisemist tumedust, ebakindlust ja nõrkust isiksusena. «Kui kellelgi on mulle negatiivset tagasisidet anda – kui see sind lohutab, minu jaoks on see täiesti tasuta. Kui saad minu kulul korraks ennast hästi tunda, minu elus ei muuda see mitte midagi!»

Loe lisaks 

Naine pole mees.
Naine pole mees. Foto: Apollo

Naine pole mees

Etaf Rum

See pole eneseabiõpik, vaid romaan, mis armutult ja halastamatult valgustab läbi pealesurutud rollid, mis naiste vabadust ja iseendaks olemist taksitavad. Äratundmist on siin kahjuks küllaga. Teos räägib naistest, kes peavad oma sisemise hääle järgimise nimel ületama iseennast ja oma kultuuri tavasid.

New York Timesi menuk jutustab loo kolme põlvkonna palestiina-ameerika naistest, kel on pärast oma kogukonnas aset leidnud šokeerivat lähisuhtevägivalda raskusi isiklike soovide väljendamisega araabia kultuurikeskkonnas, kus kehtivad ranged piirangud.

«Seal, kust ma pärit olen, oleme õppinud end vaigistama. Meile on õpetatud, et vaikimine päästab meid. Seesugust lugu pole te kunagi kuulnud. Seal, kust ma pärit olen, hoiame me sellised lood enda teada. Neist rääkimine on ennekuulmatu, ohtlik, otsatu häbi.»

Palestiina immigrantide tütar Etaf Rum sündis ja kasvas New Yorgis Brooklynis. Tal on magistrikraad ameerika ja briti kirjanduses ning lisaks bakalaureusekraadid filosoofias ja loomingulises kirjutamises. Ta räägib naiste maailma tahkudest, millest on aastasadu keelatud olnud sõnakestki poetada. Raamatus toob ta valusana välja ka selle, et naisel on meeste maailmas väärtus vaid siis, kui ta «käitub õigesti». Kuid kui naine lubab endale olla inimene, tundub lihtsaim lahendus selle «hukka läinud» naise elu lõpetada. Annab veel teistele halba eeskuju, et võrdsus ja vabadus on olemas...

Kes on litsid?

Saint on siinkohal väga pädev asjatundja: «Meestele ei meeldi need naised, kes on neile kättesaamatud,» lajatab ta. «Sa võid olla lits ja kõik need pahad asjad. Aga niipea kui sa näitad mingisugust positiivset tähelepanu sellele mehele, ta väga kiirelt muudab oma arvamust sinust.»

Naist ülistatakse seni kuni mehes püsib lootus. Kui see puruneb, muutub seesama varasem unistuste naine otsekohe litsiks!
Naist ülistatakse seni kuni mehes püsib lootus. Kui see puruneb, muutub seesama varasem unistuste naine otsekohe litsiks! Foto: Shutterstock

Saint on empaatiline ka meeste suhtes – ka nemad on tänases maailmas segaduses, kuna see mehelik pakkujaroll enam ei kehti. Naised ei vaja klassikalises tähenduses mehi, et toime tulla, nad saavad ise suurepäraselt hakkama. «Vanasti said mehed naiste huvi tänu sellele, et meil oli neid vaja. Nüüd nad peavad õppima naistele meeldima. Ja see tuleb neil väga suurte raskustega.»

Seksuaalne ärevus

«Naised, keda häirivad teiste naiste sensuaalsus ja seksuaalsus – see tuleneb iseenda seksuaalsetest ärevustest,» teab naine. «Sina teed neid asju, mida tema ise ei julge, ei suuda või ei oska, siis sa ärritad teda – sa oled talle pidev meeldetuletus!» See ei muutu ajas. Alati on teisi, kes on samas eas ja endale käega löönud, aga siis märkavad kedagi, kes endiselt naudib elu, tähelepanu ja atraktiivse naise elu. Siinkohal soovitab Saint lihtsat asja – keegi ei takista sind! Ole kõik see ja rohkemgi veel, kes sa ise oma südamepõhjas olla soovid! Oma elu, kellegi teise arvamus ei loe.

Kahed eri reeglid meestele ja naistele

Saint peab traagiliseks ja samas ka koomiliseks, et meestele ja naistele kehtivad täiesti erinevad reeglid. «Mehed kelgivad naiste arvuga. Aga kui mina lähen tänavale ja ütlen, et olen saja mehega maganud, siis paneks kõik seda pahaks.»

Eriti tragikoomiliseks näiteks topeltmoraali kohta peab ta olukorda, kus naisterahvas langeb seksuaalkuriteo ohvriks ja meest sellegipoolest õigustatakse. «Kui naine vägistatakse ära ja siis küsitakse - aga mis tal seljas oli?! Kujuta ette mehele öelda: jaa, ma varastasin talt raha! Ma nägin, ta Rimis maksis oma rahakotiga. Miks ta nühib mulle nina alla, et tal on raha? Muidugi ma pidin talt selle ära varastama!»

Keegi teine ei saa sind kustutada

«Keegi teine ei kustuta sinu sära ära! Mina olen alati olnud selline, nagu ma tahan olla, keegi teine ei mõjuta seda. Inimestele mittemeeldimises on väga suur vabadus. Kui ma lepin sellega, siis ma võin ükskõik milline olla – mis vahet seal on?» Naistele ei maksta selle eest, et nad oleksid vaiksed, vagurad ja teistele meeltmööda. See ei kuulu naiseks olemise juurde. «Ilusaid naisi on väga palju, üksnes sellega ei paista välja. Naisel peab olema karisma ja see sära tuleb julgusest iseendaks jääda!»

Miks kellegi teise seksikus, vabadus ja jõud sind segab? Võib-olla sa ei luba endal olla seksikas? Võib-olla mõni ebakindel mees kõrval on sulle pähe surunud päitsed, mis seda keelavad? Selle kõigega ei pea leppima ja närvidele käivale äratuskell-naisele võiks hoopis tänulik olla.

«Mees võib eeldada, et naine on üliseksikas ainult koos temaga magamistoas, aga väljaspool ei ole üldse,» toob Saint välja sagedase ootuse. «Aga see pole see, kuidas iseloomud töötavad! Kui sa ei võta teist inimest nagu võrdset, vaid lihtalt objektina, kellel on mingi funktsioon. Siis võib arvata, et see toimib niimoodi.»

Saint ülteb otse - mehed võivad oodata, et naine oleks üliseksikas kodus nendega koos, aga mujal lülitaks oma sensuaalsuse ja kütkestavuse välja. Kuid iseloomud ei toimi nii! Kui naine välja lülitada, maha keerata ja lämmatada jääb ta selliseks ka kodus, kus mees ootab sootuks midagi muud.
Saint ülteb otse - mehed võivad oodata, et naine oleks üliseksikas kodus nendega koos, aga mujal lülitaks oma sensuaalsuse ja kütkestavuse välja. Kuid iseloomud ei toimi nii! Kui naine välja lülitada, maha keerata ja lämmatada jääb ta selliseks ka kodus, kus mees ootab sootuks midagi muud. Foto: Saint

Kuid on veel üks moment, miks mehed ärevaks muutuvad, kui nende atraktiivne naine väljaspool kodu särav on ja palju tähelepanu saab. «Nad saavad aru, et kui sa saad seda paremat kohtlemist, miks peaksid tagasi minema halvema variandi juurde.» Selle koha peal võiks mees endale otsa vaadata – miks ta siis oma kaunist naist nii kehvasti kohtleb? Tihti on halb käitumine ja armukadedushood otseselt seotud – ollakse naise vastu vastik ja kohe hakatakse kahtlustama, et kindlasti keegi kusagil on parem... Hei, ole ise parem! Kes sind keelab?

Valusad faktid lähisuhetest

Saint on palju mõelnud suhete peale ja selle peale, miks kumbki partner seal tihtipeale õnnelik olla ei saa. «Enda kõrvale võetakse hea ja mugav,» toob ta välja halastamatu tõe. «Puutun palju kokku abielumeestega, kes ütlevad: «Oo, sa oled täiega minu maitse! Minu tüüp!» Ja siis ma küsin – aga miks su enda naine siis ei ole sinu maitse? Enda kõrvale valitakse paraku mugavuspartner. Mehed ei taha, et nad peaksid oma kaaslase nimel pingutama või muretsema, et see inimene nad maha jätab. Ebakindlused tulevad siis, kui sa tajud – see partner on sinu jaoks liiga hea ja ta suudaks endale kellegi parema leida.» Saint usub, et suur osa mehi ei julge lihtsalt sellise naisega, kes neid tõeliselt võlub, omaenda ebakindluse tõttu suhet luua.

«Naised varjavad enda tundeid, aga mehed seda ei oska,» selgitab Saint naerdes. «Mehed usuvad, et nad varjavad, aga oma käitumisega nad kituvad enda peale. Kui mees on sinuga koos, aga annab sulle pidevalt negatiivset kriitikat, siis mõtle loogiliselt – miks ta siis sinuga koos on? Tee omad järeldused, miks see mees sind alla tõmmata üritab. Meid on naistena õpetatud meestele järele andma, aga ma võin öelda, et see ei tasu ära. Nendele naistele lihtsalt istutakse pähe.»

Saint ei lase kellelgi endale pähe istuda. 
Saint ei lase kellelgi endale pähe istuda. Foto: Saint

Kui lubad end halvasti kohelda, siis see pole hea inimese viis reageerida – see on vägivald enda vastu! Ei pea võitlema, aga halba kohtlemist ei tohi ka lubada. «Inimesel on ainult nii palju mõju sinu üle, kui sa ise lubad,» kinnitab seksikas naine. «Kui sa annad reaktsiooni, siis ta sai ju selle, mis ta tahtis! Ta tunneb, et tal on mõju sinu üle.» Saint soovitab punkt panna, enda piirid selgelt välja öelda ja mitte emotsionaalselt reageerida. «Naistele ma soovitaksin olla kohe hunnik julgem! See on meile pähe taotud, aga täiesti ebavajalik.»

Mehed võidavad võrdsest suhtest

Miks naisi on püütud kontrollida, iseseisvusest isoleerida ja väiksemaks teha? Mehed tegid seda hirmust. «Paljud mehed ei näe naisi võrdsena,» tõdeb ta. «Aga kui sa hakkad aru saama, et suhe on võrdne, sa saad sealt endale partneri. Mitte lihtsalt kellegi, kes paneb sind teiste meeste hulgas hästi või halvasti välja nägema. Targemad mehed on naiste võrdsena kohtlemise eelistest aru saanud, et nii kaua, kuni teised vennad vinguvad, on neil nii suur naiste valik!»

Saint on kokku puutunud ka hurjutamisega: kui sa teed OnlyFansi, kes see sind tahab? «See ei ole mu elu eesmärk, et keegi mind tahaks,» naerab naine. «Ja see ei vasta nagunii tõele! Aga kui homme ärkan ja ükski mees ei taha mind, see muudab väga vähe mu elus.» Mingi seltskond mehi usub, et kui teised mehed naist vaatavad, siis see muudab naise räpaseks. Ning kõiki seksitöötajaid ei saa ka ühte patta panna. «Öelda strippari kohta, et ta on prostituut, on sama hea, kui öelda perearstile, et ta on südamekirurg. Jah, suund on õige, aga need on kaks väga erinevat asja.»

Ta teab ka seda, miks mees on kade kui naine ennast näitab – see mees vaatab naist nagu enda omandit. Ta pole tema silmis partner, vaid isiklik vara. «Olen kuulnud lauset: «Ma ei tea, kas ma saaks jagada oma naist...» Mis mõttes sa jagad? Ma ei olnud mitte kunagi sinu oma, alustame sellest! Kui sa lähed kinno, ostad pileti, siis film ei ole sinu oma. Sa ei katsunud filmi. Samamoodi on minuga, kui ma tantsin või jagan pilte OnlyFansis. Pole olemas ühtegi tööd, kus sa ei müüks oma keha. Olgu see mõistus või füüsiline jõud, me kõik müüme enda keha.»

Mehed, kes maksavad

Saint peab kummaliseks, et seksitöötajaid peetakse räpaseks. Aga seda tööd ei oleks, kui poleks mehi, kes tarbivad. «Mehed on alati kulutanud väga palju raha naiste tähelepanu saamiseks,» sõnab ta. «Kõik vihkavad strippareid, aga keegi ei räägi meestest, kes tekitavad vajaduse nende teenuste järele. Meie oleme ju lihtsalt teenuseosutajad. Mul ei oleks OnlyFansi, kui poleks mehi, kes selle eest maksavad.» Ta toob paralleeli sõjaga – sa ei vihka ju kuulitehast, vaid inimesi, kes sõja põhjustasid. Seksitöötaja Saint lükkab elegantselt ümber strereotüübi, et OlnyFansi kaunitarid on ilusad ja lollid, oo ei – need nutikad naised teavad täpselt, mida nad teevad. Ja kõrvalseisjatele käib pinda, et keegi teeb vaid seksikaid pilte, aga supleb rahas ning tema elu kulgeb ilma mingi rassimiseta. «Minu elu ongi kerge, sest ma olen selles hea. Samamoodi kehtib igas muus ametis, kui sa oled selles väga hea! Naised, kes teevad maha meie julgust, ei saa aru – väga paljud vabadused, mis meie elus täna on tavalised, on välja võideldud tänu naistele, kes olid julged!»

*Saint on julge ja sõnaka seksitöötaja artistinimi. Postimees kohtus ja vestles temaga silmast silma ning naise kodanikunimi on toimetusele teada.

Sulle meeldis? Kõik «Naistejuttude» 366 osa leiad siit!

Kõik «Naistejuttude» saated ja põnevad pikad lood leiad nüüd Postimehe DIGIAJAKIRJADEST. Ühine meiega Facebookis, Instagramis ja Spotifys ning igal laupäeval kell 11 portaalis Postimees Naine. Sainti sensuaalset eneseväljendust näed siit, tema materjal ainult fännidele, tema tantsud ja fotod leiad Instagramist femikiska nime alt.

Teised ajakirjad

Tagasi üles